24/7 Support number 385 - 51- 864 - 007

Kako provesti dan u Baški?

Osim već spomenute prekrasne šljunčane glavne plaže turisti mogu taxi barkama posjetiti i mnoge male uvale u okolici poput Vrženice te Vele i Male Luke. Također ukoliko niste jedan od onih koji cijele dane provode u hladovini suncobrana do već spomenutih uvala možete doći i jednom od markiranih pješačkih staza oko Baške.

Baška ima 19 turističkih obilježenih staza ukupne dužine preko 90 km – od jednostavnih do zahtjevnih – za svakog ljubitelja prirode ili sportaša koji želi osvojiti neki od vrhova ili jednostavno vidjeti prekrasne vidike Baške i okolice. Za sigurnost dobro je imati kartu šetnica, koja sadrži opise i obilje korisnih informacija, te upućuje izletnike na sve ono što ih na putu očekuje.

Također ukoliko se nađete u Baški i imate slobodnog vremena za šetnju, ali ujedno želite i naučiti nešto novo, posjetite Bašćansku stazu glagoljice, projekt koji su Sinjali započeli 2006 godine.

Bašćanska staza glagoljice su kameni monoliti, po jedan kamen za svako slovo glagoljice – sveukupno 35 skulptura. Četiri skulpture djelo su akademskog kipara Ljube de Karine i većih su dimenzija od ostalih skulptura, koje su nastajale na kiparskim radionicama. Veće skulpture izrađene su od istarskog bijelog kamena, a manje od krčkog kamena samca. Svako slovo sponzorira određeni grad, općina ili poduzeće čije ime započinje tim slovom. Monoliti su postavljeni na značajnim mjestima u Baški i bližoj okolici te služe poput putokaza i uočljivog znaka (sinjala).

PDM-GULIVER cijeni i štiti Vašu privatnost. U toku poslovanja koristit ćemo potrebne informacije za realizaciju rezervacije i informacije vezano za Vaše putovanje. Obvezujemo se da nećemo prodati, iznijeti ili dati ove informacije trećoj stranci. Samo i isključivo u slučaju kad se korisnik prijavi za ove usluge, trećoj stranci bit će dostupna imena ili druge kontakt informacije koje su neophodne za pružanje spomenutih usluga. Trećoj stranci nije dozvoljeno koristiti osobne podatke osim u svrhu pružanja navedenih usluga. Podatke ćemo koristiti u skladu s pravilima o poštivanju privatnosti važećim u vrijeme prikupljanja podataka. Naše Internet stranice sadrže linkove na druge internet stranice. Ova Izjava o privatnosti primjenjuje se isključivo vezano uz informacije prikupljene na našim Internet stranicama. Ako se korisnikovi osobni podaci promijene ili ako korisnik više ne želi našu uslugu, omogućujemo ispravljanje, ažuriranje ili uklanjanje korisnikovih osobnih podataka koje posjedujemo. To se može izvršiti na Internet stranici slanjem e-maila Agencija posluje u svojstvu organizatora, posrednika i trgovca kao i njegova ovlaštenja za ista. Djelatnost turističke agencije podliježe službenom nadzoru Ministarstva turizma-samostalni sektor turističke inspekcije, Trg Republike Hrvatske 8/1, 10 000 Zagreb