MITAS 4 ISLANDS MTB STAGE RACE – 9. 4. – 13. 4. 2019.

 

PROLOG: Baška, 9.4.2019.
START: Baška, 10.4.2019.

Peto izdanje Mitas 4 Islands MTB stage race utrke u Hrvatskoj tradicionalno starta u Baški! Ove godine u Baški je organizirana i prolog faza, kao uvodna faza utrke u kojoj će sudjelovati preko 600 biciklista iz cijeloga svijeta!

Utrka će se održavati od 10. do 13. travnja, s novom, uvodnom fazom koja će se održati 9. travnja! Start utrke je u Baški, a vozi se na četiri otoka: Krku, Rabu, Cresu i Lošinju.
U tom periodu više od 600 natjecatelja, iz 33 zemlje svijeta, prijeći će 4 otoka270 kilometara staze i preko 5000 metara ukupnog visinskog uspona.

Budući da uz profesionalne sportaše utrku voze i rekreativci, svojevrsnim herojima se smatraju svi koji je uspiju završiti.

Utrka MITAS 4 Islands boduje se po međunarodnom sustavu bodovanja u brdskom biciklizmu – UCI.

MITAS 4 ISLANDS MTB Stage Race pokrenut je prije pet godina, upravo u Baški. Ova manifestacija iznačila je početak brendiranja i pozicioniranja Baške kao značajne outdoor destinacije, koja svojim posjetiteljima nudi sve što im je potrebno za idealan aktivni odmor u jedinstvenom prirodnom okruženju!
I ove godine utrka ima veliku važnost za turističku predsezonu na kvarnerskim otocima. Natjecatelji mogu birati između brodskog, hotelskog ili smještaja u vlastitoj organizaciji.
Jedinstven koncept utrke svrstao ju je u najzanimljivije utrke tog tipa u svijetu, a sinergija top događaja i turizma Bašku i otok Krk ucrtava kao važne točke na cikloturističkoj karti Europe i svijeta.
Za više informacija posjetite internetsku stranicu 4 Islands.