24/7 Support number 385 - 51- 864 - 007

Petak u Baški (1.6.2018.)

Local Food Evening s klapom Kaštadi i Prijatelji mora: Kao nekad

Ovoga petka, pridružite nam se ispred Heritage Hotela Forza te uz nastup klape Kaštadi, povodom dvadesete obljetnice postojanja, uživajte u okusu izvornih bašćanskih delicija, a svoju šetnju Paladom provedite u razgledavanju starih fotografija JadranaLokalna hrana odličan je način za upoznavanje i približavanje običajima nekoga kraja! Tijekom lipnja, posjetitelji Baške moći će otkriti izvorne bašćanske okuse i priče, a prva prilika bit će u petak,1.6.ispred Heritage Hotela Forza, sudjelujte na besplatnoj prezentaciji i degustaciji bašćanskih domaćih specijaliteta!

Heritage Hotel Forza nalazi se nedaleko poznate bašćanske Vele plaže, u staroj jezgri Baške! Hotel je izgrađen 2015. godine, nadogradnjom temelja postojeće kuće iz 1891. godine!
Povijest i obiteljska tradicija lokacije Heritage Hotela Forza savršeno su se uklopile u manifestaciju Local Food Eveninga, a na njenoj prvoj ovogodišnjoj ediciji pridružit će nam se i krčka klapa Kaštadi koja 3. lipnja slavi 20 godina postojanja!

Klapa Kaštadi nastala je spontanim okupljanjem nekolicine zaljubljenika u klapsko pjevanje. Njeguje pjevanje a capella, te obrade pjesama uz gitaru i mandolinu,  kao i prepoznatljivi klapski način pjevanja. Riječ Kaštadi otkrivena je prilikom restauracije župne crkve Poljica, uklesana na kamenom pragu jednog prozora i pisana je glagoljicom. Kaštadima su se nekada nazivali ljudi koji su brinuli o crkvenom dobru (baštini), a upravo je ta činjenica poslužila klapi da uzme ime Kaštadi i tako simbolično preuzme brigu o očuvanju glazbene baštine.

Devetu godinu za redom atraktivna izložba projekta „Prijatelji mora“ obilazi trgove i rive hrvatskoga Jadrana. Tijekom ljeta 2018. godine, u 13 hrvatskih destinacija, izložbu će vidjeti preko milijun posjetitelja, a od 1. do 15. lipnja fotografije možete pogledati i na bašćanskoj Paladi!

Prijatelji mora: Kao nekad na 60 velikih formata predstavlja niz crno-bijelih zapisa nastalih na hrvatskom Jadranu posljednjih godina.

Posebnost izloženih vizuala je u tome što su autori koristili estetiku zlatnog doba fine art fotografije u nastojanju da nas uz ritam mirnog i pitomog okruženja vrate u emotivni balans.
U brzotrčećem digitalnom dobu u kojem živimo ova je vizualna šetnja samo još jedan  poziv gledatelju s jasnom porukom: “Uspori humano”.