Plaže u Baški

Baška je okružena sa tridesetak šljunčanih plaža koje su dostupne plivačima svih generacija. Do ovih se plaža može stići pješice ili brodom.
Najveća i najljepša je Vela Plaža, velika plaža, u samom središtu mjesta, poduprta barovima, restoranima, kafićima, hotelima, privatnim apartmanima i drugim turističkim objektima.

“Vela plaža” je prirodna šljunčana plaža duga 1800 m, koja može primiti nekoliko tisuća plivača. Posebno je pogodna za djecu i neplivače.
Od 1999. Europska plava zastava zavijorila je na Velikoj plaži i postala zaštitni znak Baške, kao dokaz visoke kakvoće mora.
Plavu zastavu dodjeljuje Zaklada za odgoj i obrazovanje za okoliš u Europi i simbolizira očuvano, sigurno i ugodno okruženo, čisto more i obalu te plažu koja je dobro održavana, uz dobro razvijen sustav za upravljanje ovim područjem.

Na plaži možete iznajmiti pedaline, suncobrane, ležaljke i ostale stvari koji Vam pomažu provesti ugodan i bezbrižan boravak na plaži.

Ostale plaže:
Danas se plaže koriste kao što su u prošlom stoljeću. Jedina razlika je u tome što danas prateći sadržaji osiguravaju da svi posjetitelji mogu biti sigurni i zabrinuti.
Pravilnik o plaži općine Baška propisuje način na koji se plaže trebaju koristiti i ponašati se na njima.