Tri atraktivna biciklistička događanja na otoku Krku!

Pozivamo vas na tri atraktivna biciklistička događanja na otoku Krku!

Unatoč izazovnom vremenu u kojem se nalazimo, turističke zajednice otoka Krka zajednički su osmislile programe kako bi obogatile turističku ponudu poštujući pritom aktualne epidemiološke mjere. Stoga, ukoliko ste željni zabave i adrenalina, uputite se na otok Krk gdje će se kroz mjesec lipanj održati sljedeći predsezonski programi:

 1. Krk Bike Adrenaline Story
  05. i 06. lipnja 2021.
 2. Krk Bike Romantic Story
  12. i 13. lipnja 2021.
 3. Krk Bike Family Story
  19. i 20. lipnja 2021.

Za prijave na događanja te više detalja kliknite na link info@cyclecroatia.com  ili na broj +385 91 60 41 726. 

Povezane objave

Flow2glowYoga

Besplatna ljetna joga u Baški
17. lipnja – 22. rujna 2021.
Najbolji način za započeti sunčani ljetni dan? Vježbanje joge, naravno.

Izdvojite vrijeme samo za sebe i uz lagane vježbe istezanja i tehnike disanja opskrbite svoje tijelo kisikom, revitalizirajte ga i krenite odmorni u svoju svakodnevnicu.
U savršenom morskom ambijentu, ugodnom društvu te uz stručnu pratnju pridružite se besplatnim joga treninzima na otvorenom, u suradnji sa Flow2Glow joga.

Besplatni treninzi joge namijenjeni su i prilagođeni svima, bez obzira na dob ili fizičku kondiciju, a sve što trebate za sudjelovanje su prostirka i udobna odjeća.

Program se sastoji od učinkovitog opuštanja, fizičkih vježbi (asana) i vježbi disanja (pranajame), koje svakom vježbaču omogućuju dodatno povećanje vlastite tjelesne energije, veću gipkost i izdržljivost, kao i regeneraciju na fizičkoj i mentalnoj razini.

Treninge joge, na hrvatskom i engleskom jeziku, održava licencirana učiteljica joge Tatjana Hulak.

Mjesto održavanja: Baška, Vela plaža (ispred hotela Zvonimir)
Raspored: svaki utorak i četvrtak, 08.00 – 09.00

Pridružite nam se na prvom treningu 22.06.2021.!

Obavezna je upotreba vlastite prostirke i pridržavanje trenutnih epidemioloških mjera HZJZ.
Besplatno sudjelovanje – program je sponzoriran od Turističke zajednice općine Baška i Turističke zajednice općine Omišalj.
Pročitaj više

Besplatne vođene šetnje Baškom 12.6., 19.6. i 26.6.2021.

Upoznajte povijest Baške kroz vođenu šetnju!

Baška je spoj jedinstvenih vrijednosti; uz prelijepu prirodu, zapanjujuće vizure i dugu tradiciju kupališnog turizma, u sebi krije i neizbrisiv povijesni i kulturni značaj – kolijevka je glagoljice, prvog hrvatskog pisma i neprocjenjivog kulturnog pečata naše povijesti!

U želji za očuvanjem te jedinstvenosti nastala je i Bašćanska staza glagoljice, staza koju čine velike i manje kamene skulpture glagoljičnih slova razasutih bašćanskom dolinom.

Osmislilo ju je društvo Sinjali, čiji je umjetnički voditelj akademski kipar Ljubo de Karina. U podnožju skulptura nalaze se info pločice, a glagoljično slovo ispisano je i brajicom. Iako razbacane po dolini, skulpture su pomno postavljene u prostor. Njihov položaj označava neko područje od kulturne, povijesne, tradicijske ili prirodne važnosti.

 

Kako bi našim posjetiteljima pružili mogućnost da na zanimljiv, dinamičan i interaktivan način urone u magiju našeg malog mjesta s velikom tradicijom, organizirali smo tri gratis vođene šetnje u lipnju:
 1. POVRATAK U PROŠLOST – BAŠĆANSKA STAZA GLAGOLJICE 
 2. POVIJESNA ŠETNJA – PUTEM GLAGOLJICE DO VIDIKA S KAŠTELA
 3. SLOVO PO SLOVO – OD BAŠĆANSKE PLOČE DO BAŠĆANSKE PLAŽE
U samo dva sata lokalni vodič provest će posjetitelje kroz glavne dijelove i lokalitete bašćanske povijesti, dati im priliku da upoznaju nove ljude, otkriju našu kulturu i tradiciju, saznaju o važnim znamenitostima i svim onim detaljima koji im tradicionalni odmor ne bi omogućio.

Priča o Baški i glagoljici uvijek je atraktivna i važna, a ove besplatne vođene šetnje Baškom osmišljene su kako bi što više naših posjetitelja imalo priliku proći barem dijelom Bašćanske staze glagoljice i saznati o bogatoj povijesti i kulturi koja se krije između zidova naših kamenih uličica i jedinstvenoj prirodi koja ih okružuje!

Subota, 12.06. – polazak u 9:00

Mjesto susreta: ispred glagoljskog slova V, Vela plaža
POVRATAK U PROŠLOST – BAŠĆANSKA STAZA GLAGOLJICE 
 • polazak ispred turističke agencije Polo Line (glagoljsko slovo V), podjela Vodiča Bašćanskom stazom glagoljice, početak ispunjavanja slova u knjižicu
 • tura prolazi slikovitom starom jezgrom Baške
 • saznajte priču o bašćanskom akvatoriju i najburovitijem otoku Jadrana – Prviću
 • slova glagoljice vodit će vas do bašćanske Stare rive i glagoljske Omege
 • povratak uz more prema galeriji Zvonimir i izložbi: “Kap po kap, kamen po kamen – život”
*vrijednost više:
– svaki sudionik dobiva interaktivni vodič Bašćanskom stazom glagoljice u koji se skupljaju slova te po završetku ture dobiva diplomu Društva Sinjali
– obilazak stare jezgre Baške i njezinih skrivenih ulica
– kroz izložbu upoznajte mrgare i umijeće pučke suhozidne gradnje koja se nalazi na UNESCO-ovoj listi nematerijalne kulturne baštine
Subota, 19.06. – polazak u 9:00

Mjesto susreta: ispred glagoljskog slova V, Vela plaža
POVIJESNA ŠETNJA – PUTEM GLAGOLJICE DO VIDIKA S KAŠTELA
 • polazak ispred turističke agencije Polo Line (glagoljsko slovo V), podjela Vodiča Bašćanskom stazom glagoljice, početak ispunjavanja slova u knjižicu
 • šetnja do crkve sv. Ivana Krstitelja, područja nekadašnjeg Kaštela Baška odakle se pruža pogled na Bašku i bašćansku uvalu
 • priče o životima najvažnijih ličnosti bašćanske povijesti, tradiciji i običajima
 • povratak uz more prema galeriji Zvonimir i izložbi: “Kap po kap, kamen po kamen – život”
 *vrijednost više:
– svaki sudionik dobiva interaktivni vodič Bašćanskom stazom glagoljice u koji se skupljaju slova te po završetku ture dobiva diplomu Društva Sinjali
– šetnja do jednog od najljepših panoramskih vidikovaca otoka Krka
– ulazak u crkvu sv. Ivana Krstitelja
– kroz izložbu upoznajte mrgare i umijeće pučke suhozidne gradnje koja se nalazi na UNESCO-ovoj listi nematerijalne kulturne baštine
Petak, 25.06. – polazak u 9:00

Mjesto susreta: ispred Turističkog ureda TZO Baška, Galerija Zvonimir
SLOVO PO SLOVO – OD BAŠĆANSKE PLOČE DO BAŠĆANSKE PLAŽE
 • okupljanje ispred TZO Baška i razgled izložbe “Kap po kap, kamen po kamen – život” u Galeriji Zvonimir
 • shuttle transfer do Jurandvora
 • posjet crkvi sv. Lucije i priča o kolijevci hrvatske kulture – u pratnji vodiča kompleksa Sv. Lucije
 • šetnja prema Baški uz Velu riku, priča o bašćanskoj dolini, flori i fauni, o načinu života nekada i danas
 • upoznavanje s Bašćanskom stazom glagoljice
 • završetak vođenja u Zaroku na poznatoj bašćanskoj Veloj plaži (glagoljsko slovo Z)

  *vrijednost više:
  – kroz izložbu upoznajte mrgare i umijeće pučke suhozidne gradnje koja se nalazi na UNESCO-ovoj listi nematerijalne kulturne baštine
  – u šetnju je uključen ulazak u crkvu sv. Lucije i priča vodiča kompleksa o Bašćanskoj ploči
  – organiziran shuttle prijevoz do Jurandvora
  – svaki sudionik dobiva interaktivni vodič Bašćanskom stazom glagoljice u koji se skupljaju slova te po završetku ture dobiva diploma Društva Sinjali

 

Napomene:

* potrebno je ponijeti zaštitu od sunca, udobnu obuću, dovoljno vode
* potrebno je doći na navedeno mjesto susreta 10 minuta prije polaska
* prijave i dodatne informacije u Turističkom uredu TZ općine Baška, Zvonimirova 114 (radno vrijeme pon – pet 7.30 – 21 sat, sub 9 – 19 sati), na e-mail info@visitbaska.hr ili telefon +385 (0)51 856 817
* maksimalna veličina grupa do 25 osoba
* obavezno je poštivanje aktualnih epidemioloških mjera
* program dozvoljava prilagodbe i korekcije od strane vodiča, u dogovoru sa grupom
* sve skulpture slova se nalaze na lako dostupnim mjestima: uspon do crkve sv. Ivana Krstitelja, koji je dio Povijesne šetnje, srednje je zahtjevan

Pročitaj više

KRK FOOD STORY 01.06.-20.06.2021.

KRK FOOD STORY

Posebna ponuda traje do 20.lipnja 2021.
Otok Krk poznat je po prelijepim vizurama, bogatoj povijesnoj ostavštini, netaknutoj prirodi, atraktivnoj ponudi autohtonih specijaliteta i vina te brojnim mogućnostima aktivnog odmora.
Posljednjih godina, s trendom porasta zanimanja za aktivnim odmorom, sve se više u ponudi destinacija pojavljuju programi koji uključuju hodanje, planinarenje, trekking i bicikliranje.
Otok Krk premrežen je pješačkim i biciklističkim stazama ukupne dužine preko 500 km. Uz promotivne materijale – zajedničke karte hike i bike staza, napravljene su i mobilne aplikacije KRKHike i KrkBike koje omogućuju pretraživanje pješačkih i planinarskih staza, kao i GPS navigaciju rutama.

Shodno potražnji i sve učestalijim upitima, uz navedeno, sve se više razvijala i  ponuda električnih bicikala i to sustavom javnih bicikala u odličnoj organizaciji komunalnog poduzeća Ponikve eko tok Krk. Otok Krk razvija održivi i odgovorni turizam i naglasak na eko je izuzetno važan u brendiranju otoka Krka kao eko destinacije.

Turističke zajednice otoka krka, u suradnji sa Ponikve eko otok Krk, pokrenule su još jedan zanimljiv program, povezujući e-bicikle i gastronomiju – KRK FOOD STORY.

Osamdeset električnih bicikala na raspolaganju su za korištenje na cijelom otoku, a stanice za iznajmljivanje izgrađene su u gradu Krku i svim krčkim općinama. Preko sustava za iznajmljivanje Eko otok Krk e-bicikle, sve općine i grad Krk umrežene su u jednu cjelinu.

Ukoliko do restorana koji sudjeluju u Krk Food Story-ju gost dođe na e-bicikli, može zatražiti od svojih domaćina vaučere koji omogućuju da se vrijeme provedeno u restoranima odbije od cijene najma e-bicikli.
Krk Food Story sa e biciklima traje do 20. lipnja, a uključeno je 32 objekta, koji su za tu priliku pripremili ponudu od 150 specijaliteta!

Morski pršut, šurlice s kvarnerskim škampima, salata od bifteka i ovčjeg sira, pašteta od pršuta, lješnjaka i mladog sira, janjeće sarmice u vinovoj lozi, brodet od sipe, grilani krakovi hobotnice, lumbul punjen šparogama i sladoled od vina žlahtine, samo su dio su raskošne ponude ovoga proljeća.

Ljubitelje krčke janjetine, koja se hrani aromatičnim, vjetrom posoljenim samoniklim travama, u restoranima čekaju: pršut i kobasice od janjetine, janjeće sarmice u vinovoj lozi, punjeni janjeći vrat, janjetina pod pekom i na ražnju; specijaliteti s janjećim iznutricama, janjetina kuhana s krčkim povrćem te brojne druge delicije od janjetine.

Varijacije ovog prijedloga su brojne, na Krk Food Story-ju mogu se provesti dani i dani u spoju aktivnosti, finih okusa i prekrasnih vizura.
U programu su uključene sve otočne destinacije, a lokacije na kojima se nude spomenute delicije, možete saznati otvaranjem zajedničkog menija Krk Food Story-ja.

U program su uključeni slijedeći ugostiteljski objekti:

GRAD KRK
Kuća krčkog pršuta Žužić
Konoba PUD BREST, Milohnići
POD PREVOLT, Milohnići 
Konoba OPG MAGRIŽ, Kornić
Konoba ŠIME
Restoran VOLSONIS

OPĆINA OMIŠALJ
Restoran RIVICA
Pizzeria BUKALETA
Restoran LOUNGE BAR VEYA
Restoran BOURBON GRILL
Restoran MARIS

OPĆINA MALINSKA- DUBAŠNICA
Konoba BRACERA
Konoba FERAL
Restoran MULINO
Restoran NOŠTROMO
Primorska koliba

OPĆINA PUNAT
Restoran MARINA
Konoba SIDRO
Restoran RAGUSA 
Restoran BOCOON

OPĆINA BAŠKA
Heritage Hotel FORZ, Baška
Gostionica BAG, Baška
Restoran CICIBELA, Baška
Konoba PLACA, Baška
Restoran MOŠUNA, Draga Bašćanska

OPĆINA VRBNIK
Konoba ŽLAHTINA-GOSPOJA
Konoba LUCE
Restoran VINOTEL GOSPOJA

OPĆINA DOBRINJ
Restoran NEPTUN ŠILO, Šilo
Restoran PORTIĆ, Šilo
Bistro MACAO, Šilo 
Restoran SLAMNI, Klimno

Krk Food Story se realizira u suradnji TZ otoka Krka, lokalnih TZ-a TZG KrkaTZO OmišaljTZO PunatTZO BaškaTZO Malinska – DubašnicaTZO VrbnikTZO Dobrinj, ugostitelja, Gastronauta i Ponikve eko otok Krk.

Sva jela su u ponudi do 20. lipnja, a dio njih ostaje i trajno na menijima krčkih restorana.

Pročitaj više

Traži

srpanj 2024

 • P
 • U
 • S
 • Č
 • P
 • S
 • N
 • 1
 • 2
 • 3
 • 4
 • 5
 • 6
 • 7
 • 8
 • 9
 • 10
 • 11
 • 12
 • 13
 • 14
 • 15
 • 16
 • 17
 • 18
 • 19
 • 20
 • 21
 • 22
 • 23
 • 24
 • 25
 • 26
 • 27
 • 28
 • 29
 • 30
 • 31

kolovoz 2024

 • P
 • U
 • S
 • Č
 • P
 • S
 • N
 • 1
 • 2
 • 3
 • 4
 • 5
 • 6
 • 7
 • 8
 • 9
 • 10
 • 11
 • 12
 • 13
 • 14
 • 15
 • 16
 • 17
 • 18
 • 19
 • 20
 • 21
 • 22
 • 23
 • 24
 • 25
 • 26
 • 27
 • 28
 • 29
 • 30
 • 31
0 Odrasli
Broj odraslih osoba uključujući i djecu iznad 12 godina
0 Djeca
Broj djece ispod 12 godina
Kućni ljubimci
Veličina
Cijena
Opremljenost
Sadržaji

Usporedba nekretnina

Usporedi